Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Heb jij dun haar? Lees dan deze 4 tips

Haartips 21 september 2016

Ami Blog 5
Behoor jij tot de groep vrouwen met dun haar? Dan hebben wij een aantal handige haartips om je coupe te laten stralen en het extra volume te geven. Elke haartype is namelijk prachtig, mits je kiest voor het juiste kapsel en het goed verzorgd. Lees hieronder alle do’s en dont’s om het beste uit jouw fijne haar te halen.

1. Haren wassen

Dun/fijn haar ligt dichter op de hoofdhuid dan andere haartypen. Hierdoor wordt het sneller vet en moet je het vaker wassen om schoon te houden. Probeer het niet iedere dag te wassen, maar om de dag. Anders wordt het haar te glad en oogt het futloos. Voor meer power in je haar kies je voor een volume shampoo.

Wees zuinig met een conditioner of haarmasker. Als je teveel gebruikt wordt je haar slap en oogt het sneller vet. Breng het haarverzorgingsproduct daarom alleen in de punten aan en spoel het vervolgens grondig uit.

2. Gebruik de juiste stylingsproducten

Wij raden aan geen vette stylingsproducten te gebruiken als gel, wax of serums op basis van olie. Dit maakt het haar zwaarder, hierdoor krijg je er geen volume in. Producten die wel goed werken voor dun haar, zijn bijvoorbeeld een dry wax of een salt spray. Deze haarproducten zorgen voor meer volume, structuur en stevigheid, zonder het haar zwaar te maken.

Een andere goede optie is een volle coupe met krullen! Deze kun je makkelijk zelf maken. Doe IVY Spray op de lok voordat je de krultang erin draait. Maak altijd de draaibeweging naar achteren. Wacht een paar tellen en haal de tang uit de lok. Laat je haar een paar minuten afkoelen en schud de krullen met je hand los.

Föhn je haar met een ronde borstel of een krulföhn. Zorg er altijd voor dat je de borstel tegen de aanzet van je haar houdt. Borstel tegen de haarrichting in. Ben je niet handig met een losse borstel in combinatie met een föhn, gebruik dan de krulföhn.

3. Speel met verschillende haarkleuren

Met verschillende kleurtinten in het haar, krijgt het haar meer diepte waardoor het optisch voller lijkt. Wij raden aan dit te laten doen bij een goede salon. Vakmensen gebruiken namelijk milde haarproducten die het haar niet beschadigen. Ook legt de kleuring een laagje om je haar, waardoor het net iets dikker wordt. Alle kleine beetjes helpen!

4. Het juiste kapsel voor dun haar

Eén van dé belangrijkste dingen voor mooi haar is een goed geknipt kapsel. Luchtig geknipte kapsels met subtiele lagen, werken over het algemeen het beste voor dun haar. Wij hebben ook een blog geschreven over kapsels voor dun haar! Natuurlijk is ieder haar anders en heeft iedereen haar eigen haarwensen. Onze AMI vakmensen staan klaar om samen met jou de juiste coupe te kiezen. Met of zonder afspraak, je bent altijd welkom!

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon