Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

IVY Hair Care: duurzame haarproducten in recyclebare verpakkingen

Nieuws 25 juni 2019

Ivy Hair Care Blond Banner
IVY Hair Care doet de dingen net iets anders dan andere bedrijven. Ruim vijf jaar geleden is het merk gestart met maar één doel: haarproducten ontwikkelen die doen wat ze beloven, met ingrediënten waarvan je weet waar ze vandaan komen. Met de producten wil IVY bijdragen aan het mooier maken van onze wereld, en dat doet het Nederlandse merk op verschillende manieren.

Expert team met ongekende passie

IVY Hair Care is gestart door haarstylisten met een ongekende passie voor het kappersvak en jarenlange kapperservaring. De producten zijn niet van de 1 op de andere dag te koop. Elk product wordt allereerst uitvoerig onderzocht en getest op kwaliteit en veiligheid in de fabriek in Maastricht. IVY heeft een Expert team, die uit verschillende hairstylisten bestaat. Dit testteam neemt elk product kritisch onder de loep en test de producten uitvoerig tijdens trainingsavonden. Van de geur tot de kleur en of het product doet wat het belooft, alles wordt meegenomen. Pas wanneer IVY zeker weet dat alles in orde is, gaat het product in de verkoop

Ivy Hair Care Duurzame Producten

Ingrediënten van Nederlandse bodem

De producten zijn samengesteld uit de beste ingrediënten, die voor een belangrijk deel van Nederlandse bodem komen en worden verbouwd door mensen met wie IVY samenwerkt. De lijnzaad groeit bijvoorbeeld in de stadstuinen in Oost-Nederland. Dit zorgt er niet alleen voor dat IVY de leveranciers kent, maar hierdoor beperk je ook de transport van de ingrediënten, en daarmee de schade voor het milieu!

Over Ivy Hair Care Mensen

Ingrediënten die je uit kunt spreken

Natuurlijk worden de producten van IVY zo veel mogelijk geproduceerd zonder siliconen, parabenen en andere onnatuurlijke ingrediënten die helemaal niet in haarproducten horen. Zo zijn de IVY producten 100% vegetarisch en voor 95% vegan.

Wat er dan wél inzit? Ingrediënten die je uit kunt spreken, zoals doperwt, tarwe en lijnzaadolie. Ingrediënten die jouw haar verzorgen, verstevigen of vertroetelen, afhankelijk van wat het nodig heeft. Kortom: ingrediënten die écht doen wat ze beloven.

Ivy Hair Care Duurzame Nederlandse Ingredienten

Recyclebare verpakkingen met statiegeldsysteem

IVY gelooft in een circulair productieproces. De lege verpakkingen worden hergebruikt voor iets nieuws, namelijk nieuwe literflacons voor in de salon. Met het statiegeldconcept kan je de lege IVY-verpakkingen terugbrengen in alle AMI salons. Op elke IVY verpakking zit € 0,50 cent statiegeld. Dit bedrag kan je inzetten als korting op de aanschaf van een nieuw IVY product of op een kappersbehandeling.

Online kan je 4 lege IVY-verpakkingen naar een gratis antwoordnummer sturen. Wanneer je de verpakkingen retourneert, vult je een kaartje in met daarop jouw gegevens en mailadres. Na ontvangst van de 4 lege IVY-verpakkingen ontvang je per e-mail een unieke code t.w.v. €2,50. Deze code is online verzilverbaar.

Ivy Hair Care Duurzame Producten En Verpakkingen
Ivy Hair Care Duurzame Verpakkingen Recyclebaar

Wat gebeurt er met de lege verpakkingen?

De lege verpakkingen worden gesorteerd bij Sallcon in Deventer. Hier werken mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Van daar uit gaan de gesorteerde onderdelen van de IVY-verpakking naar Morssinkhof in Heerenveen. In deze fabriek maken zij granulaat korrels van de verpakkingen. En van deze granulaat korrels laten wij weer nieuwe IVY liter verpakkingen maken voor achter de wasbak in de AMI salons.

Iets is alleen mooi als het echt is

IVY gelooft in het mooier maken van de wereld, door producten te ontwikkelen die echt mooi zijn. In het zelf bedenken van eigen producten en geuren, en deze zelf te testen en te perfectioneren. Ze geloven in samenwerken met mensen die weten wat ze doen en iedere dag met plezier beleven. In lokale leveranciers en producenten. In dat een goed product tijd kost, en dat daar geen onnodige, ingewikkelde ingrediënten aan toegevoegd hoeven te worden. IVY Hair Care maakt producten die jij iedere dag met een gerust hart kunt gebruiken. Dat is echt mooi.

Ivy Hair Care Modellen
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon