Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

De haartrends van 2020 voor de man

Nieuws 12 maart 2020

Header Haartrends Man 2020

De coupes van toen met een moderne twist, dat is dé haartrend van het moment. Benieuwd welke old school kapsels we dit jaar in een nieuw jasje gaan zien? Onze haarstylisten vertalen vier iconische mannencoupes naar de tijd van nu.

Blog Haartrends Mannen Commercieel

Trend 1: The Classic

Denk je aan Jim Morrison, dan denk je in de eerste plaats natuurlijk aan de veel geëerde held uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Maar zijn iconische haardos zijn we ook zeker niet vergeten. Hij droeg zijn volle coupe en pony nonchalant rond zijn gezicht.

Vandaag de dag brengen we in deze look veel lagen aan. We kiezen voor een kortere pony die tevens goed naar achteren te stylen is. Helemaal à la Jim Morrison, maar dan net even wat luchtiger.

Mod Look

Trend 2: 60's mod look

Jep, we hebben het hier écht over de bowl cut, oftewel het bloempotkapsel. We kennen de coupe met harde lijnen onder meer van de mannen van The Beatles. Zij zorgden in de jaren ‘60 voor flink wat opschudding met hun-voor die tijd- ‘lange lokken'.

Aan deze vernieuwde 60’s mod look zien we meteen dat de coupe helemaal in een nieuw jasje is gestoken. De zachtere haarlijnen en langere lengtes maken ‘m makkelijk draagbaar, speelser en geven de man die ‘m draagt meer variatiemogelijkheden.

Disconnected Look

Trend 3: Peaky short

De look van de misdaadserie Peaky Blinders! Deze razendpopulaire Britse Netflix serie speelt zich pakweg een eeuw geleden af. We zien de mannelijke leden van de gangsterfamilie met ruige kapsels voor die tijd: kort opgeschoren coupes, met langere lengtes aan de bovenzijde die niet aangesloten zijn.

De hele korte opgeschoren zijkanten zijn anno 2020 verleden tijd. Deze niet aangesloten look heeft minder contrast in de lengtes en kan goed naar voren gedragen worden, maar biedt ook vele andere stylingvarianten.

Ceasar Short

Trend 4: Looks like Caesar

De Caesar cut, vernoemd naar de Romeinse keizer Tiberius Julius Caesar, is een echte klassieker. We zien ‘m vaak gecombineerd met de Bowl cut: rond geknipt met een gedekte (niet op de huid kijkende) achterpartij.

De gloednieuwe mix van de Caesar cut en de korte Bowl cut is dankzij de korte, zachte voorkant super draagbaar. Niet zo stijf, maar juist luchtiger geknipt en daardoor is ‘ie op meerdere manieren te stylen.

Stylingtips Voor De Baard

Bij een een nieuwe look hoort ook een trendy baard! Verzorg je baard altijd met de juiste producten. Check onze blog met alle tips voor het stylen en verzorgen van je baard.


Ken jij AMI Gents al?

AMI Gents staat voor ambacht, kwaliteit en gemak speciaal voor jou. AMI Gents is een plek waar mannen terecht kunnen met speciale mannen behandelingen volgens de allerlaatste haartrends. AMI Gents hanteert ruimere openingstijden, veelal tot 19:00 uur of zelfs tot 21:00 uur. Tijdens je lunch of na werktijd, een complete behandeling of alleen even je baard of snor weer perfect in vorm laten maken? Jij kiest en kom langs wanneer het jou uitkomt. Momenteel alleen op afspraak. AMI Gents is gevestigd in Enschede, Doetinchem en Deventer. Kijk voor meer informatie op amigents.nl.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon