Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Zo draag je een bandana of sjaal als haarband

Haartips 02 juli 2020

Blog Bandana Haarband Header

Haaraccessoires zijn ook deze zomer weer hot & happening! Denk aan scrunchies en speldjes, maar ook haarbanden zijn weer helemaal in deze zomer. De bandana gaat way back en stamt zelfs uit de 18e eeuw. De bandana wordt voornamelijk nog teruggebracht als fashion statement op festivals. Sjaaltjes in het haar zijn daarentegen een grote trend geworden voor in de zomer! Ook in 2020 is een sjaaltje in je haar hét haaraccessoire die jouw zomerse look helemaal afmaakt. In deze blog lees je op welke manieren je een sjaal of bandana leuk in je haar kunt dragen.

Haar sjaals, wat kan je er mee?

Er zijn verschillende manieren om je haar op te fleuren met een leuk haar sjaaltje. Het leuke aan haarsjaaltjes is dat er ook genoeg variaties mogelijk zijn wat betreft haarstijlen. Je kan het sjaaltje bijvoorbeeld om je elastiekje knopen bij een knot of staart, mee vlechten in je haar of als haarband gebruiken bij losse haren.

Voordelen van haarsjaaltjes

Naast het feit dat je eindeloos kan variëren met haarsjaaltjes staat een sjaaltje in het haar ook gewoon lekker vrolijk en is het een stijlvolle manier om je lokken uit je gezicht te houden tijdens de hete zomerdagen. Nóg een leuk voordeel: deze zomerse look is geschikt voor dames met kort én lang haar.

Hoe knoop je een sjaal in je haar?

We hebben de 4 leukste manieren om een sjaal (of bandana) in je haar te dragen op een rijtje gezet:

1. Haarband

Met los of vast haar staat het leuk om een haarband van je sjaal te maken. Je kunt de punten van de sjaal bovenop dragen in een strik, of je kunt ze verbergen in je nek.

 • Leg de sjaal plat op de tafel zodat het in een ruitvorm ligt. Vouw de onderste hoek van de ruit naar de bovenste hoek zodat je een grote driehoek krijgt.
 • Vouw de sjaal van de twee punten naar de bovenste punt van de driehoek. Herhaal dit tot de sjaal een band vormt van ongeveer 4 cm.
 • Pak de band op, houd het midden van de stof achter op je hoofd en de uiteinden in je handen. Kruis boven op je hoofd de twee stukken stof door ze één keer 180 graden te draaien, hierdoor ontstaat die leuke knoop bovenop. Daarna knoop je de rest in je nek vast en stop je de overgebleven stukjes stof weg.
Blog Haarband Haarband

2. Staart, knot of half up- half down look

Een eenvoudige paardenstaart, knot of halve staart/knot wordt veel levendiger met een sjaaltje erin!

 • Maak een hoge of lage (messy) staart, knot of halve staart/knot
 • Leg de sjaal op tafel. Neem de sjaal samen in het midden en hou het vast in je ene hand.
 • Maak een enkele knoop in het midden van de sjaal en schuif deze over je paardenstaart, knot of halve staart/knot.
 • Trek de knoop strak om de staart heen. Om de sjaal goed vast te zetten moet je er misschien een dubbele knoop in maken.

Je staart of knot was nog nooit zo fancy! Bij een knot kun je er ook voor kiezen de losse uiteinden weg te stoppen in de rest van de sjaal, zodat je alleen een brede band om je knot hebt.

Blog Haarband Collage Staart En Knot

3. Vlecht

Elastiekjes? Niet meer nodig! Knoop je vlecht eens af met een haarsjaaltje.

Andere optie: je kan het sjaaltje ook mee vlechten met je haar om je vlecht nóg leuker te maken:

 • Leg de sjaal plat op de tafel zodat het in een ruitvorm ligt. Vouw de onderste hoek van de ruit naar de bovenste hoek zodat je een grote driehoek krijgt.
 • Vouw de sjaal van de twee punten naar de bovenste punt van de driehoek. Herhaal dit tot de sjaal een band vormt van ongeveer 4 cm.
 • Pak de band op, leg het midden van de stof boven op je hoofd en knoop de uiteinden in je nek vast.
 • Verdeel je haar in drie gelijke plukken en pak de twee uiteinden van de haarband bij de twee uiterste plukken. Vlecht je haar als een normale vlecht. Knoop het eind vast met een klein (doorzichtig) elastiekje. How cute!
Blog Haarband Vlecht

4. The classic

Ga je voor een stoerdere look? Probeer the classic! Deze look gaat, net als de bandana, way back en is te herkennen van de manier waarop piraten vroeger dit haaraccessoire in het haar knoopten, maar is momenteel weer helemaal in! Ook is deze haarstijl de perfecte manier om je haar te beschermen tegen de zon. Ideaal!

 • Leg de sjaal plat op de tafel zodat het in een ruitvorm ligt. Vouw de onderste hoek van de ruit naar de bovenste hoek zodat je een grote driehoek krijgt.
 • Leg de driehoek op je hoofd met de punt van de driehoek wijzend naar je nek
 • Knoop de twee uiterste punten van de driehoek vast in je nek en stop de punt van je driehoek in deze knoop

Tip: zorg voor beachy waves en laat je haren over je schouders aan de voorkant loshangen. Zo creëer je een stoere rock-chick look. Om je haar die beachy structuur te geven kun je IVY Hair Care Salt spray gebruiken. IVY Hair Care Salt spray is verkrijgbaar in alle AMI salons en in onze webshop.

Blog Haarband The Classic
Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon