Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Antwoorden op de meest gestelde haarvragen

Haartips 25 mei 2016

Header struggles met krullen

Zit jij ook regelmatig met je handen in het haar en sta je te springen om advies van de kapper? Wij geven je antwoord op de meest gestelde haarvragen in onze salons. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via de mail op info@amikappers.nl. Wie weet zie jij je vraag terug in ons AMI Magazine of op onze blog.

Lagen in dun haar

Is een kapsel met laagjes geschikt voor iemand met dun haar?

Er komt heel wat méér kijken bij het kiezen van het beste kapsel voor iemand. Zo is het belangrijk te kijken naar de textuur en dikte van het haar. Bij fijn haar hangt het er vanaf of er wel of niet een krul/slag in het haar zit. Is je haar steil, dan hebben laagjes vaak het gevolg dat het er dunner uitziet. Bij krullen of slag in het haar oogt je haar meestal wel voller. Voor een passend haaradvies kun je het beste langs gaan bij een van onze haarstylisten in één van onze salons.

Schadelijkheid kleurspoeling

Beschadigt een kleurspoeling van de kapper mijn haar?

Een spoeling in onze salons noemen we een Colorance; dit is niet schadelijk voor je haar. Een Colorance dringt namelijk niet in je haar, maar vormt een laagje om de buitenkant van je haar. Je krijgt zo een prachtige kleur en glans in je haar. Deze behandeling heeft een langere houdbaarheid (min vier weken bij drie keer wassen per week) dan een kleurspoeling van de drogisterij.

Verschil pomade en gel

Wat is het verschil tussen pomade en haargel?

Pomade is er om het haar op zijn plaats te houden zonder dat het hard wordt. Het haar behoudt zijn flexibiliteit, zo kun je jouw coupe eenvoudig restylen gedurende de dag. Een gel is dun en doorzichtig en maakt je haar hard. Gel is daarom uitermate geschikt voor het creëren van kapsels die tot in de puntjes perfect moeten zitten.

Geel uitgeslagen haar

Ik heb mijn haar gekleurd volgens de balayage techniek, maar nu zijn mijn punten geel uitgeslagen. Wat kan ik doen om de gele gloed uit mijn haar te halen?

Als de punten heel geel zijn, is het verstandig om je punten eerst af te laten matteren in één van onze salons. Dit zorgt ervoor dat de kleur matter wordt en de gele tint verdwijnt. Om het vervolgens te onderhouden gebruik je een silver shampoo. Door de violetkleurige pigmenten in deze shampoo blijft je mooi blond. Een gele gloed is verleden tijd!

Klitten voorkomen

Na het douchen heb ik altijd veel klitten in mijn haar. Hoe kan ik dit voorkomen?

Zorg ervoor dat je tijdens het wassen subtiel te werk gaat. Masseer de shampoo over de hoofdhuid met je vingertoppen en kneed de shampoo zachtjes in de punten. Wrijf nooit te hard, hier krijg je namelijk klitten van. Gebruik na de shampoo altijd een verzorgend product en borstel/kam vervolgens goed door je haar met een Tangle Teezer.

Pony maar ik heb een kruin!

Ik heb een kruin aan de voorkant van mijn haar, maar ik wil graag een pony. Is het wel verstandig een pony te laten knippen bij de kapper?

Dit raden wij niet aan. Het beste is om een langere lok te laten knippen zodat het zwaar genoeg blijft om te voorkomen dat het haar verspringt. Je bent anders heel lang bezig om je pony goed te stylen.

Haargroei beschadigd haar

Klopt het dat beschadigd haar minder snel groeit?

Nee, dat klopt niet. Beschadigd haar breekt sneller af waardoor het niet langer lijkt te worden. Gebruik een goed serum om je punten te beschermen tegen splijten. Tip: gebruik ook één of twee keer per week een haarmasker voor de optimale verzorging.

Langer stijl haar

Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar lang stijl blijft?

Het is heel belangrijk dat je een goede styltang gebruikt die het vocht in je haar bewaart. Gebruik voor het stijlen een beschermende spray of olie om je haar optimaal stijl te krijgen en te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je het haar goed laag voor laag en pluk voor pluk in model brengt.

Heb jij een haarvraag aan een AMI kapper? Laat het ons gerust weten. Wie weet zie jij je vraag terug in ons AMI Magazine of op onze blog.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon