Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

6 x tips voor mooie krullen

Haartips 10 oktober 2019

Banner Haartips Voor Mooie Krullen

Vrouwen met steil haar willen vaak graag krullen en vrouwen met krullen vervloeken regelmatig hun haar. Het is een soort haat/liefde verhouding. Want niks staat zo speels en verleidelijk als een bos mooie natuurlijke krullen. Maar hoe krijg je jouw krullen onder controle? Wij geven je dé tips

1. Mooie krullen krijg je alleen van mooi haar. Zorg dus dat je haar goed verzorgd is, was je haar met goede shampoo, gebruik regelmatig een masker en bescherm je haar goed tegen invloeden van buitenaf.


2. Zorg ervoor dat je een goed model in je haar hebt. Zeker bij krullen maakt de lengte en gelaagdheid van je haar enorm uit. Hoe korter je haar hoe steviger je krullen. Bij langer haar zal je door het gewicht van je haar juist wat krul verliezen. Overleg dus altijd met je kapper wat je wensen zijn, zodat ze rekening kunnen houden met jouw krullen.


3. Als je van jezelf al slag of krul hebt, dan betekent dit niet dat je nooit met de krultang of een ander stylingproduct aan de gang moet. Deze kunnen er juist voor zorgen dat je het gewenste soort krul kan creëren. Ga je voor waves, voor een pijpenkrul, een losse krul of een flinke slag? Bedenk dan goed met welke methode je dit kan bereiken. Bescherm wel ten alle tijden je haar als je een stylingapparaat gebruikt.


Tips Voor Mooie Krullen Man

4. Gebruik zoveel mogelijk je handen bij het stylen van je haar. Krullen worden er niet mooier van als je ze blijft uitkammen, zorg daarom dat je zoveel mogelijk met je handen doet. Masseer je hoofdhuid bijvoorbeeld om volume te krijgen of glijdt een lok door je vingers voor een mooie structuur. En natuurlijk kneden, kneden en nog eens kneden.


5. Ga voor krullen zonder pluis, niks is namelijk zo hinderlijk als pluizige krullen. Een beetje krullen crème of kokosolie zorgt er niet alleen voor dat je krullen mooi bij elkaar blijven, het voedt je haar ook direct. Maar lees goed, een beetje crème of olie, want vettige krullen is echt een no go!


6. Kies een goede manier om je krullen te beschermen tijdens het slapen. Na een nacht wakker worden met links platgedrukte krullen en rechts een pluizenbol, is zeer frustrerend. Slaap liever met je haar in meerdere knotten, vlechten of andere draaitechnieken. Ook het slapen op een satijnen kussensloop wordt aangeraden, omdat dit zachter voor je haar is dan een katoenen sloop.


Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon