Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

6 fouten tijdens het stylen van je haar

Haartips 13 juli 2017

Header 6 fouten tijdens het stylen van je haar

Je haar in model brengen, het ziet er zo simpel uit als je bij jouw haarstyliste zit… Maar ga je thuis aan de slag met een föhn en een borstel dan ziet je coupe er ineens heel anders uit. Herkenbaar? Wie weet maak je één van onderstaande haarstylingfouten. Je haar op de juiste manier je behandelen maakt vaak een groot verschil. Wij geven je een aantal tips.

1. Gebruik een stijl- of krultang alleen in droog haar

De allerbelangrijkste regel: zet een stijl- of krultang pas in je haar als het helemaal droog is. Als je dit niet doet is het enorm schadelijk voor je lokken. Met als resultaat een droge, doffe coupe. Hoor je een sissend geluid als je de tang in je haar zet? Dan weet je dat je nog even moet wachten.

2. Wikkel je haar in een handdoek na het wassen

Föhn jouw haar niet meteen na het wassen. Knijp je haar eerst voorzichtig uit en wikkel het enkele minuten in een handdoek. Hierna is je haar handdoekdroog en mag je met de föhn aan de slag.

Tip: breng voor het föhnen een product met hitte bescherming aan in je haar, dit beschermt je haar tegen de warmte.

Foto 6 fouten

3. Gebruik een ronde borstel met synthetisch haar of natuurlijk haar

Wij adviseren om een ronde borstel met synthetisch haar of natuurlijk haar te gebruiken. Als je een metalen borstel gebruikt, wordt de borstel door de hitte van de föhn opgewarmd. Dit kan er voor zorgen dat je haar gaat pluizen. En dat wil je niet toch?

4. Laat je haar vaker drogen aan de lucht

Iedere dag je haar bewerken met een warmtetool is niet bevorderlijk voor mooie lokken. Laat jouw haar daarom wat vaker drogen aan de lucht en gebruik geen stijl- of krultang. Ga bijvoorbeeld voor een opgestoken kapsel met hippe bobbypins.

5. Beperk de hitte van je stylingtool

Stylingtools zijn vaak op verschillende temperaturen in te stellen. Handig, want zo hoef je jouw lokken nooit te heet te stylen. Wij adviseren vrouwen met dun haar de warmte te beperken tot maximaal 180 graden. Heb jij dik haar? Stel de temperatuur dan in tussen de 180 en 200 graden.

6. Borstel je haar van boven naar beneden

Op je hoofdhuid zitten natuurlijke oliën die werken als een beschermlaagje voor je haar. Borstel je haar regelmatig van boven naar beneden zodat de oliën over je hele haar verspreiden. Dit geeft je haar een mooie glans en borstelen stimuleert de haargroei.

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon