Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

5 x variatie op de paardenstaart

Haartips 05 september 2016

Header Paardenstaart

De paardenstaart is een echte klassieker. Het staat zowel chic als sportief en is op heel veel manieren te stylen. Eén ding is zeker, met een mooie paardenstaart kom jij altijd stijlvol voor de dag. Ter inspiratie zetten wij 5 leuke variaties voor jou op een rij.

1. Een paardenstaart met meer elastiekjes

Voor deze paardenstaart heb je meerdere elastiekjes nodig. De hoeveelheid ligt aan de lengte van je haar. Hoe langer je haar, hoe meer elastiekjes. Doorzichtige elastiekjes geven een klassieke uitstraling. Wil je een vrolijke variant? Kies dan voor kleurrijke elastiekjes. Zo ga je te werk: maak een hoge of lage staart in je haar en bind er een elastiekje omheen. Een paar centimeter lager bind je er nog een elastiekje omheen en zo verder, tot je bijna aan de onderkant bent. Toupeer bij elk elastiekje je haar een beetje om een mooi bol effect te krijgen.

2. Geknoopte staart

Verdeel je haar in twee delen, leg de ene streng over de andere heen en maak er een knoop in. Leg er nu nog een knoop in maak de twee plukken aan elkaar vast met een dun elastiekje. Voor een messy uitstraling toupeer je de rest van de staart.

3. Glad en stijl

Voor een chique paardenstaart maak je een diepe zijscheiding in steil haar. Heb je van jezelf krullen of slag? Steil jouw haar dan eerst. Maak een strakke staart onder in je nek en zorg ervoor dat het elastiekje strak vast zit. Spray er als finishing touch wat haarlak in en je bent klaar om te gaan.

4. Maak je paardenstaart optisch langer

Verdeel je haar in twee delen, een boven en een onderkant. Maak van de onderste pluk een lage staart. Van het bovenste deel maak je een hoge staart. Zorg ervoor dat de lengte van deze staart over je andere staart heen valt. Is jouw elastiekje van de lage staart nog zichtbaar? Verbloem dit dan door een plukje van je andere staart erop vast te zetten met een haarschuifje.

5. Simpel en leuk: de losse lage staart

Maak een losse, lage staart in je haar. Haal het elastiekje iets naar beneden en verdeel je haar boven het elastiekje in twee delen zodat er een gat ontstaat. Haal de hele lengte van je staart door het gat heen en trek het goed strak. Je paardenstaart heeft nu een leuke twist.

Welke paardenstaart ga jij proberen?

Geïnspireerd?

Ben jij geïnspireerd en toe aan een nieuwe look? Je bent welkom bij meer dan 100 salons door heel Nederland!

Maak online afspraak Vind een salon in de buurt
Deel dit artikel
Met je vrienden
facebook-icon twitter-icon whatsapp-share-icon